tiistai 7. maaliskuuta 2017

Maukas banaani-kookospannari


Pehmeä, miedon kookoksinen, paksu, maukas, banaanin paloja sisältävä pannukakku ja vadelmajäätelöä, ihanaa! Se on sellaista herkkua, että kun ensimmäisen kerran sitä maistoin anoppilassa, pyysin samantein ohjetta, jotta pääsisin tekemään samanlaista herkkupannaria myös kotona.


Kotiinpäästyäni olin unhottanut näkemäni ohjeen (joopa joo, ois varmaan pitänyt kirjoittaa se heti ylös..) ja ensimmäisestä yritelmästä ei tullutkaan niin hyvä kuin anopin pannukakusta. Googlettelin ohjetta ja paljastui, että se oli iltasanomien ohje. Eipä muuta kuin kokeilemaan uudestaan ja voi kun tuli herkkua! Ainut mitä muokkasin, oli suolan ja sokerin määrät, sillä ekassa yritelmässä oli suolaa vain ripaus ja makupaletti jäi tämän takia melko vajaaksi. Mutta alempaa löytyvällä ohjeella toimii!



Mein nuorempi (4 v) tyttö oli innoissaan auttamassa pannukakun tekemisessä. Hän rikkoi munat, sekoitti taikinan aineet keskenään ja pilkkoi banaanit. Lopuksi hän vielä heitteli banaaninpalat taikinan päälle ennen uuniin laittamista. Eli tämän(kin) pannukakun tekeminen onnistuu hienosti myös lasten kanssa. Ja syöminen, se tapahtuu lasten kanssa tuplanopeudelle tavalliseen pannariin verrattuna. Ainakin kun päälle heittää nokareen jäätelöä :)


Tätä meillä on tehty nyt muutaman kerran. Mutta tehdään kyllä vielä uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan..

Tässä ohje myös teille muille :)

Maukas banaani-kookospannari

n. 30 x 40 cm syvälle uunipellille

Aineet:
4 munaa
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
7.5 dl maitoa
5.5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl suolaa
1.5 rkl sokeria
2 (ylikypsää) banaania

Lisäksi:
jäätelöä tms. 

Ohje:
Sekoita kulhossa munat, kookosmaito sekä puolet maidosta. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon vielä loput maidosta. Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia. 

Pilko banaanit paloiksi. Kaada turvonnut taikina leivinpaperoidulle n. 30 x 40 cm uunipellille. Heittele päälle banaaninpalat.


Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.


Anna jäähtyä hetki. Nauti lämpimänä kylmän jäätelön kanssa. 

Vinkki:
* Voit säätää pannarin paksuutta uunipellin koolla. Isommalla pellillä tulee littanampi pannukakku ja pienemmällä pellillä paksumpi. Huomaa, että myös paistoaika muuttuu pellin koon vaihtumisen myötä.



4 kommenttia:

  1. Hirveän mielenkiintoinen ohje! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä nappiyhdistelmä tuo kookos ja banaanit, ja jäätelö kruunasi tämän, nams! ;D

      Poista
  2. Lienee käypää myös ilman jäätelöä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuu niinkin, vaikka itse koukutuin kun maistelin tätä vadelmajäätelön kanssa :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...