lauantai 15. kesäkuuta 2013

Valkosuklaahippukeksit



En yleensä ole keksien ystävä. Nyt kuitenkin testattuani kahta aivan ihanaa pehmeää suklaakeksiohjetta, olen innostunut niistäkin. Tämän herkullisen ohjeen löysin Ihana Suklaa-kirjastani, jota tapani mukaan hieman muokkailin. Kekseissä on valkosuklaan ja pähkinöiden lisäksi ihastuttava lievä kinuskin maku! Keksit ovat päältä rapeita, mutta sisältä pehmeitä! Paistamisessa onkin tärkeää jättää keksit ikäänkuin raaoiksi keskeltä, jolloin ne säilyttävät mehevyytensä. Nämä ovat keksejä juuri minun makuuni!





Annoksesta tulee n. 26 kpl keksiä, joiden halkaisija n.7 cm.

Aineet:
125 g voita
0.75 dl ruokosokeria
1 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2.8 dl vehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
0.5 tl suolaa
150 g valkosuklaata karkeaksi rouhittuna
0.5 dl suolapähkinöitä hienonnettuina
0.5 dl cashew-pähkinöitä hienonnettuina

Ohje:
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekaan vatkaten. Tässä vaiheessa seos on erittäin ilmavaa ja vaaleaa. Sekoita jauhoihin sooda, suola ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet taikinaan varovasti, älä vatkaa. Sekoita joukkoon suklaa ja pähkinärouhe käännellen. Ota lusikalla n.2.5 cm halkasijaltaan olevia nokareita, muotoile niitä kevyesti käsissä pallomaiseksi ja laita pellille. Jätä väliin kunnolliset leviämisvarat. Palloja ei tarvitse painella, ne leviävät paistuessa. Paista 180 asteessa n. 8-9 minuuttia, kunnes keksit ovat juuri ja juuri kypsyneet reunoilta, mutta keskeltä liki raaka. Keksit kovettuvat vielä jäähtyessään. Halutessasi kovempia keksejä, paista 10-12 minuuttia.

Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa 1-2 viikkoa.


Kuvatessa pieni käsi koitti napata omansa, muutamaankin otteeseen..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...